Ben je zwanger, of net moeder geworden? Allereerst natuurlijk: van harte gefeliciteerd. Een nieuw leven is keer op keer een wonder. Je leven zal gaan veranderen, alles staat de komende jaren in het teken van je kindje.

Zodra je zoon of dochter groot genoeg is, kun je ook samen gaan fietsen met je baby. Eerst kan je kindje voorop, achterop en vervolgens bereikt deze de leeftijd om zelfstandig te kunnen fietsen. Maar voordat het zover is, heb je hopelijk wat aan de onderstaande tips.

1. Een goede fiets

Als je zwanger bent, wordt je buik steeds dikker. Dit kan lastig zijn met het op en afstappen op de fiets. Schaf daarom tijdig een geschikte fiets aan, ofwel een moederfiets. Dit type fiets heeft een lagere instap dan normale fietsen, waardoor je eenvoudig op en af stapt. Ook als je kindje is geboren, is dit een fijne fiets. Zodra ze groot genoeg zijn om voorop in een kinderzitje te zitten, kunnen ze gezellig mee fietsen.

Een ander type fiets die erg fijn is met een dikke buik, of een kindje voorop, is een E-bike. De elektromotor in zo’n elektrisch aangedreven fiets geeft je een zetje in de rug, waardoor je beter voorruit komt. En het kost je minder energie…iets waar je als (bijna) moeder nooit genoeg van kan hebben. Fietsen met je baby gaat hiermee heel makkelijk.

Fietsen met je baby

2. Praktische kleding

Eigenlijk geldt het voor iedereen, maar zeker in geval van zwangerschap of wanneer je een kindje vervoert op de fiets: draag kleding die praktisch zit. Vermijd lange rokken of jassen, die kunnen namelijk makkelijk in de spaken komen met alle gevolgen van dien.

Ook korte rokjes of jurken zijn niet praktische op de fiets. Het beste kun je een broek aantrekken, zodat je veilig en beschermd op de fiets zit. Wil je nou echt die ene rok aan? Probeer of je die dan mee kunt nemen in je fietstas. Je wilt natuurlijk geen risico oplopen dat je valt.

3. Het juiste kinderzitje om te fietsen met je baby

Is je kindje geboren en is hij of zij oud genoeg om rechtop te zitten en het hoofd recht te houden? Dan kun je een kinderzitje aanschaffen. Hiermee vervoer je je kind op een veilige manier. Omdat het iets zwaarder fietsen is, is het ook verstandig om een E-bike aan te schaffen zoals bij tip 1 ook wordt genoemd. Kinderzitjes kunnen ook ideaal worden gemonteerd op een elektrische fiets en zijn er in verschillende maten en kleuren. Verdiep je goed in welk kinderzitje het meest geschikt en veilig is voor op jouw fiets.

Wil je graag op reis met je baby? Lees dan alvast onze tips in dit artikel.

3 tips

3 tips voor om te fietsen met je baby

Ben je zwanger, of net moeder geworden? Allereerst natuurlijk: van harte gefeliciteerd. Een nieuw leven is keer op keer een wonder. Je leven zal gaan veranderen, alles staat de komende jaren in het teken van je kindje.

Babykleding shoppen

Babykleding shoppen online: Onze 5 tips

Babykleding shoppen is ontzettend leuk. Maar het is niet altijd handig. Met een krijsende baby in een winkel staan is bijvoorbeeld geen pretje. En je kunt kleertjes ook niet handig passen in de winkel. Daarom kiezen veel moeders ervoor om babykleding online te shoppen. En als je het goed doet is het niet alleen gemakkelijker, maar ook een stuk voordeliger! 1. Kies voor betalen via factuur Er zijn heel veel webshops waarbij je meteen kunt betalen via Bancontact. Maar betalen...

vaginale afscheiding

Vaginale afscheiding bij de zwangerschap

Vaginale afscheiding is iets waar bijna alle vrouwen mee te maken krijgen. Normale vaginale afscheiding is wittig van kleur en voelt slijmerig aan. De ene vrouw produceert veel afscheiding, de andere wat minder. De maandelijkse cyclus, de pil, seksuele opwinding en leeftijd zijn factoren die de afscheiding beïnvloeden. Als gevolg van de hormonen heeft een vrouw tijdens de zwangerschap doorgaans veel meer afscheiding dan normaal. De extra bloedtoevoer in en rond de vagina is verhoogd waardoor fijne druppeltjes vocht door...

Hoe verbeter je de nachtrust van je kindje

Hoe heerlijk is het als je kindje een makkelijke slaper is? Dat is fijn voor jou als ouder, omdat je dan even meer tijd voor jezelf hebt, maar het is vooral ook het beste voor je kleintje. Een goede nachtrust bevordert namelijk de groei en ontwikkeling van je kindje. Helaas zijn de meeste baby’s en kinderen onder de 5 jaar minder goede slapers. Baby’s hebben een kortere slaapcyclus van gemiddeld 50 minuten tegenover de gemiddelde slaapcyclus van 90 minuten van...

Op reis met je baby? Enkele handige tips!

Heb je plannen om binnenkort op reis te gaan met jouw baby? Dan kan je maar beter goed voorbereid zijn, zodat jullie ten volle van jullie vakantie kunnen genieten. Daarom zetten we hieronder enkele handige tips op een rijtje voor een ontspannen autovakantie. Wist je dat als je jouw kind van jongs af aan meeneemt op reis, deze later op een meer ontspannen manier zal reizen? Met de auto op reis Blijf je eerder dicht bij huis, dan kan je...

Babykamer sfeervol inrichten: 5 tips

Een kleine op komst, wat een heerlijk nieuws! Na de eerste weken zwangerschap begint het dan toch wel echt serieus te worden; tijd om de babykamer in te richten. En of je nu een groot, of klein budget tot je beschikking hebt, je kan er gegarandeerd iets moois van maken. Met deze handige tips richt jij de babykamer helemaal naar eigen wens, lekker sfeervol in.

Maak je huis babyproof

Kinderen zijn druk bezig met het ontdekken van de wereld en kennen hierbij geen gevaar. Een ongeluk zit dan natuurlijk ook in een klein hoekje. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je huis veiliger maken voor je kleintje. In dit artikel staan alle tips voor het babyproof maken van je huis op een rijtje.

7 ideeën voor een geboortegeschenk

Een geboortegeschenk wordt in het buitenland vaak aan de kersverse moeder gegeven. In sommige landen worden de moeders bedolven onder cadeaus, in andere landen krijgen ze alleen een mooi cadeau van hun man of ouders. In België begint het geboortegeschenk (ook wel baargoud genoemd) ook langzaam een traditie te worden.

zwanger en depressief

Zwanger en depressief

Zwanger en depressief? Het lijkt een onmogelijke combinatie. Want wat als je medicijnen nodig hebt om je depressie het hoofd te bieden?

Ook interessant om te lezen

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT