Ben je zwanger, of net moeder geworden? Allereerst natuurlijk: van harte gefeliciteerd. Een nieuw leven is keer op keer een wonder. Je leven zal gaan veranderen, alles staat de komende jaren in het teken van je kindje.

Zodra je zoon of dochter groot genoeg is, kun je ook samen gaan fietsen. Eerst kan je kindje voorop, achterop en vervolgens bereikt deze de leeftijd om zelfstandig te kunnen fietsen. Maar voordat het zover is, heb je hopelijk wat aan de onderstaande tips.

1. Een goede fiets

Als je zwanger bent, wordt je buik steeds dikker. Dit kan lastig zijn met het op en afstappen op de fiets. Schaf daarom tijdig een geschikte fiets aan, ofwel een moederfiets. Dit type fiets heeft een lagere instap dan normale fietsen, waardoor je eenvoudig op en af stapt. Ook als je kindje is geboren, is dit een fijne fiets. Zodra ze groot genoeg zijn om voorop in een kinderzitje te zitten, kunnen ze gezellig mee fietsen.

Een ander type fiets die erg fijn is met een dikke buik, of een kindje voorop, is een E-bike. De elektromotor in zo’n elektrisch aangedreven fiets geeft je een zetje in de rug, waardoor je beter voorruit komt. En het kost je minder energie…iets waar je als (bijna) moeder nooit genoeg van kan hebben.

3 tips

2. Praktische kleding

Eigenlijk geldt het voor iedereen, maar zeker in geval van zwangerschap of wanneer je een kindje vervoert op de fiets: draag kleding die praktisch zit. Vermijd lange rokken of jassen, die kunnen namelijk makkelijk in de spaken komen met alle gevolgen van dien.

Ook korte rokjes of jurken zijn niet praktische op de fiets. Het beste kun je een broek aantrekken, zodat je veilig en beschermd op de fiets zit. Wil je nou echt die ene rok aan? Probeer of je die dan mee kunt nemen in je fietstas. Je wilt natuurlijk geen risico oplopen dat je valt.

3. Het juiste kinderzitje

Is je kindje geboren en is hij of zij oud genoeg om rechtop te zitten en het hoofd recht te houden? Dan kun je een kinderzitje aanschaffen. Hiermee vervoer je je kind op een veilige manier. Omdat het iets zwaarder fietsen is, is het ook verstandig om een E-bike aan te schaffen zoals bij tip 1 ook wordt genoemd. Kinderzitjes kunnen ook ideaal worden gemonteerd op een elektrische fiets en zijn er in verschillende maten en kleuren. Verdiep je goed in welk kinderzitje het meest geschikt en veilig is voor op jouw fiets.

3 tips

3 tips voor fietsen (met baby)

Ben je zwanger, of net moeder geworden? Allereerst natuurlijk: van harte gefeliciteerd. Een nieuw leven is keer op keer een wonder. Je leven zal gaan veranderen, alles staat de komende jaren in het teken van je kindje.

Maak je huis babyproof

Kinderen zijn druk bezig met het ontdekken van de wereld en kennen hierbij geen gevaar. Een ongeluk zit dan natuurlijk ook in een klein hoekje. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je huis veiliger maken voor je kleintje. In dit artikel staan alle tips voor het babyproof maken van je huis op een rijtje.

bevalling meemaken

De bevalling meemaken

Je hebt er veel over gehoord en gelezen en je denkt dat je er alles over weet. Maar hoeveel er ook over is geschreven en wat er ook wordt verteld, een bevalling meemaken is de meest echte ervaring. Het is typisch een eigen ervaring die bij iedereen anders is.

zwanger en depressief

Zwanger en depressief

Zwanger en depressief? Het lijkt een onmogelijke combinatie. Want wat als je medicijnen nodig hebt om je depressie het hoofd te bieden?

aankleedkussen

Aankleedkussen aankopen

Je bent van plan om een aankleedkussen aan te schaffen. Maar, waar dien je op te letten? Een aankleedkussen, wat is dat? Een aankleedkussen ondersteunt de baby en plaats je op de kast in de babykamer. Het wordt veelal gebruikt om de baby te wassen, kleren te verschonen of van een schone luier te voorzien. Ook kun je dit kussen “aankleden” met een badstof overtrek.

borstvoeding en werk

Borstvoeding en werk combineren? Geen probleem!

Het combineren van borstvoeding en werk kan een uitdaging lijken. Ook het bespreken van borstvoeding of kolven op de werkvloer blijkt soms een drempel. Toch merken moeders dat het in de praktijk best mee valt. Meestal ga je weer aan het werk wanneer je baby drie maanden oud is en de borstvoeding goed op gang is. De sleutel tot succes blijkt een goede voorbereiding!

je huid

Hoe werkt je huid?

Je huid is het grootste en het enig zichtbare orgaan. Het weegt gemiddeld 4 kg en is de belangrijkste bescherming tegen uitdroging, onderkoeling, beschadiging en ziektekiemen.

Prenatale screening: geen verplichting

Je verwacht een kindje. Als toekomstige ouder wil je graag weten of je kindje gezond is. In België krijg je standaard enkele prenatale screeningstesten aangeboden. Deze kunnen meer informatie geven over je ongeboren kind. Precies daarom gaan veel ouders in op het aanbod. 

FreestyleSwingmaxi

De onschatbare waarde van moedermelk

Borsten worden ook wel aangeduid als borstklieren en deze produceren de moedermelk. Moedermelk is een levende substantie die verandert naargelang de toenemende behoeften en de ontwikkeling van je baby. Het bevat stamcellen, antistoffen en de smaak ervan verandert naargelang wat mama eet!

Ook interessant om te lezen

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT