Babykleding shoppen is ontzettend leuk. Maar het is niet altijd handig. Met een krijsende baby in een winkel staan is bijvoorbeeld geen pretje. En je kunt kleertjes ook niet handig passen in de winkel. Daarom kiezen veel moeders ervoor om babykleding online te shoppen. En als je het goed doet is het niet alleen gemakkelijker, maar ook een stuk voordeliger!

1. Kies voor betalen via factuur

Er zijn heel veel webshops waarbij je meteen kunt betalen via Bancontact. Maar betalen via factuur is veel handiger. Dat kan bijvoorbeeld bij Esprit.be. Je hoeft dan tijdens het bestellen nog niets te betalen. Komen de babykleertjes thuis, dan kun je eerst alles rustig bekijken en passen bij je baby.

Wat je niet leuk vindt stuur je gratis terug. En de kinderkleding die je wél leuk vindt, kun je betalen met behulp van de meegestuurde factuur. Zo hoef je niet wekenlang op je geld te wachten, maar betaal je alleen voor wat je koopt.

2. Zoek lekker veel kleertjes uit

Misschien ben je geneigd om te shoppen in maar één maat en liever niet teveel tegelijk. Maar op die manier ben je relatief veel geld kwijt met verzendkosten. Je kunt dus beter wel veel kleertjes tegelijk bestellen. Bestel ook in verschillende maten, zodat je meteen kunt vergelijken. Vervolgens stuur je wat je liever niet hebt weer terug. Op deze manier heb je meteen veel keus en bovendien heb je ook meteen de juiste maat te pakken.

3. Bewaar de factuur

Je krijgt na je aankoop een factuur in je mailbox. Kun je ook betalen via factuur, dan krijg je ook een factuur mee in het pakket. Bewaar minstens één versie van de factuur ergens. Dit is namelijk ook je garantiebewijs. Hoewel kinderkleding meestal van goede kwaliteit is, kan het altijd gebeuren dat er iets mis mee is. En dan kun je snel de garantie regelen.

4. Shop in het juiste seizoen (of juist niet)

Winterkleding shoppen in het najaar is een heel stuk duurder dan wanneer je het in de lente doet. Andersom geldt hetzelfde. Dat heeft te maken met de kortingen die je krijgt op de wat oudere collectie. Maar hoe doe je dat bij baby’s? Je weet toch niet wanneer je baby in welke maat zit?

Toch kun je hier met behulp van een matentabel best een eind mee komen. Houd ook rekening met de eigen groeilijn van je kindje. Bestel liever niet een heel jaar vooruit, maar kijk wel een seizoen verder.

5. En de verpakking…

Er zijn steeds meer mensen die protesteren tegen de enorme hoeveelheid verpakkingsmateriaal die gebruikt wordt bij het verzenden van bestellingen. Nu valt dat bij kleding wel mee, maar je zit meestal wel met een doos in huis. Hoe je daar vanaf komt? Je kunt er allerlei leuke knutselprojecten van maken.

Of je bestelt gewoon een item dat je sowieso niet wilt hebben en stuurt dat retour in dezelfde doos. Zo ben je meteen ook van het verpakkingsmateriaal af en de doos kan worden hergebruikt of gerecycled door het bedrijf zelf.

Online bestellen raakt steeds normaler. Bovendien zijn er steeds minder fysieke winkels, zeker sinds een aantal grote aanbieders failliet zijn gegaan. Daardoor wordt het online bestellen nog aantrekkelijker. Ga jij online babykleding of kinderkleding shoppen? Dan weet je nu hoe je dat handig aanpakt.

Online babykleding shoppen: 5 tips

Babykleding shoppen is ontzettend leuk. Maar het is niet altijd handig. Met een krijsende baby in een winkel staan is bijvoorbeeld geen pretje. En je kunt kleertjes ook niet handig passen in de winkel. Daarom kiezen veel moeders ervoor om babykleding online te shoppen. En als je het goed doet is het niet alleen gemakkelijker, maar ook een stuk voordeliger! 1. Kies voor betalen via factuur Er zijn heel veel webshops waarbij je meteen kunt betalen via Bancontact. Maar betalen...

Babykamer sfeervol inrichten: 5 tips

Een kleine op komst, wat een heerlijk nieuws! Na de eerste weken zwangerschap begint het dan toch wel echt serieus te worden; tijd om de babykamer in te richten. En of je nu een groot, of klein budget tot je beschikking hebt, je kan er gegarandeerd iets moois van maken. Met deze handige tips richt jij de babykamer helemaal naar eigen wens, lekker sfeervol in.

7 ideeën voor een geboortegeschenk

Een geboortegeschenk wordt in het buitenland vaak aan de kersverse moeder gegeven. In sommige landen worden de moeders bedolven onder cadeaus, in andere landen krijgen ze alleen een mooi cadeau van hun man of ouders. In België begint het geboortegeschenk (ook wel baargoud genoemd) ook langzaam een traditie te worden.

3 tips

3 tips voor fietsen (met baby)

Ben je zwanger, of net moeder geworden? Allereerst natuurlijk: van harte gefeliciteerd. Een nieuw leven is keer op keer een wonder. Je leven zal gaan veranderen, alles staat de komende jaren in het teken van je kindje.

Maak je huis babyproof

Kinderen zijn druk bezig met het ontdekken van de wereld en kennen hierbij geen gevaar. Een ongeluk zit dan natuurlijk ook in een klein hoekje. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je huis veiliger maken voor je kleintje. In dit artikel staan alle tips voor het babyproof maken van je huis op een rijtje.

bevalling meemaken

De bevalling meemaken

Je hebt er veel over gehoord en gelezen en je denkt dat je er alles over weet. Maar hoeveel er ook over is geschreven en wat er ook wordt verteld, een bevalling meemaken is de meest echte ervaring. Het is typisch een eigen ervaring die bij iedereen anders is.

zwanger en depressief

Zwanger en depressief

Zwanger en depressief? Het lijkt een onmogelijke combinatie. Want wat als je medicijnen nodig hebt om je depressie het hoofd te bieden?

aankleedkussen

Aankleedkussen aankopen

Je bent van plan om een aankleedkussen aan te schaffen. Maar, waar dien je op te letten? Een aankleedkussen, wat is dat? Een aankleedkussen ondersteunt de baby en plaats je op de kast in de babykamer. Het wordt veelal gebruikt om de baby te wassen, kleren te verschonen of van een schone luier te voorzien. Ook kun je dit kussen “aankleden” met een badstof overtrek.

borstvoeding en werk

Borstvoeding en werk combineren? Geen probleem!

Het combineren van borstvoeding en werk kan een uitdaging lijken. Ook het bespreken van borstvoeding of kolven op de werkvloer blijkt soms een drempel. Toch merken moeders dat het in de praktijk best mee valt. Meestal ga je weer aan het werk wanneer je baby drie maanden oud is en de borstvoeding goed op gang is. De sleutel tot succes blijkt een goede voorbereiding!

Ook interessant om te lezen

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT