Een geboortegeschenk wordt in het buitenland vaak aan de kersverse moeder gegeven. In sommige landen worden de moeders bedolven onder cadeaus, in andere landen krijgen ze alleen een mooi cadeau van hun man of ouders. In België begint het geboortegeschenk (ook wel baargoud genoemd) ook langzaam een traditie te worden.

Dit zijn 7 goede ideeën voor een luxe geboortegeschenk!

geboortegeschenk

1. Een kostbare tas

Jij zou jezelf nooit die hele dure tas cadeau doen. Je koopt liever die veel goedkopere namaak, gewoon omdat je het veel te duur vindt. Echt super lief dat jouw vriend/man na de bevalling ineens aankomt met precies die ene tas die je al zo lang stiekem wilde!

2. Prachtige schoenen

Net als die tas heb je vast ook wel schoenen in gedachten die je altijd al wilde. Die je misschien zelfs weleens stiekem hebt gepast, waarna je maar snel bent vertrokken toen je het prijskaartje zag. Een tip: als je zo’n soort cadeau wilt, is het vaak verstandig om duidelijke hints te geven aan je partner – en zorg vooral dat hij je echt begrijpt!

3. Mooie sieraden

Veel vrouwen krijgen letterlijk baargoud: ze krijgen een sieraad dat hen herinnert aan dit speciale moment. Klik hier voor veel goede ideeën en prachtige voorbeelden. Met name de diamanten halsketting van BAUNAT is erg populair. Je kunt er een vragen met de naam van jullie baby’tje, zodat je hem/haar altijd bij je draagt.

4. Wellness behandeling

Een baby krijgen is super fijn, maar je voelt je er niet erg vrouwelijk door. Na een aantal weken is het bloeden wel over, maar loop jij met wallen onder je ogen omdat je er nog regelmatig ’s nachts uit moet. Tijd voor een poosje relaxen! Je partner geeft jou een luxe wellness behandeling waarvan je uren kunt genieten, terwijl hij voor de baby zorgt.

5. Kleding advies door een pro

Is kleding advies een leuk cadeau? Nou, voor de meeste jonge moeders zeker! Bij de meeste vrouwen verandert het lichaam, waardoor je ook ineens andere kleding moet kopen. Als vrouw voel je je toch al niet erg sexy na de geboorte van je kind. Goed kledingadvies met daarbij natuurlijk wat kleren in de juiste stijl beuren jou weer helemaal op. Zó voel je je pas weer echt vrouw!

6. Een waardebon

Ja, jullie krijgen vast ook wel waardebonnen als kraamcadeau. Maar dit is anders. Jij krijgt een flinke waardebon die helemaal voor jou alleen is. Niet om te besteden aan allerlei schattige babyspulletjes, maar echt voor jou. Zodat je eens uitgebreid kunt shoppen, of net dat ene hobbydingetje kunt bemachtigen. Of die mooie kast die je al zo lang wilt hebben. Whatever. Als het maar echt voor jou alleen is. Je moet als moeder tenslotte voortaan alles delen…

7. Een luxe parfum

Geboortegeschenken horen een beetje ‘over the top’ te zijn. Hopelijk weet je partner dat ook en geeft hij je een super lekker parfum. Natuurlijk ook weer van een merk dat je zelf nooit zou durven kopen. Heerlijk!

Het baargoud hoeft niet per se te bestaan uit sieraden. Er zijn nog veel meer leuke dingen waar je blij van wordt. Je moet het ook niet zien als een kil bedankje voor het rondsjouwen met de baby in de buik, voor de weken dat je misselijk was en voor het werk dat je had tijdens de bevalling. Het is juist iets waardoor je het moment na de bevalling voor altijd zult herinneren. Telkens als je dit cadeau ziet, denk je terug aan dat waardevolle moment.

Nog een laatste tip: wil je echt iets moois krijgen, maar is jouw kerel niet zo snugger als het gaat om romantiek? Laat hem dan dit artikel zelf eens doorlezen. Wie weet welke ideeën hij eruit pikt…

7 ideeën voor een geboortegeschenk

Een geboortegeschenk wordt in het buitenland vaak aan de kersverse moeder gegeven. In sommige landen worden de moeders bedolven onder cadeaus, in andere landen krijgen ze alleen een mooi cadeau van hun man of ouders. In België begint het geboortegeschenk (ook wel baargoud genoemd) ook langzaam een traditie te worden.

3 tips

3 tips voor fietsen (met baby)

Ben je zwanger, of net moeder geworden? Allereerst natuurlijk: van harte gefeliciteerd. Een nieuw leven is keer op keer een wonder. Je leven zal gaan veranderen, alles staat de komende jaren in het teken van je kindje.

Maak je huis babyproof

Kinderen zijn druk bezig met het ontdekken van de wereld en kennen hierbij geen gevaar. Een ongeluk zit dan natuurlijk ook in een klein hoekje. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je huis veiliger maken voor je kleintje. In dit artikel staan alle tips voor het babyproof maken van je huis op een rijtje.

bevalling meemaken

De bevalling meemaken

Je hebt er veel over gehoord en gelezen en je denkt dat je er alles over weet. Maar hoeveel er ook over is geschreven en wat er ook wordt verteld, een bevalling meemaken is de meest echte ervaring. Het is typisch een eigen ervaring die bij iedereen anders is.

zwanger en depressief

Zwanger en depressief

Zwanger en depressief? Het lijkt een onmogelijke combinatie. Want wat als je medicijnen nodig hebt om je depressie het hoofd te bieden?

aankleedkussen

Aankleedkussen aankopen

Je bent van plan om een aankleedkussen aan te schaffen. Maar, waar dien je op te letten? Een aankleedkussen, wat is dat? Een aankleedkussen ondersteunt de baby en plaats je op de kast in de babykamer. Het wordt veelal gebruikt om de baby te wassen, kleren te verschonen of van een schone luier te voorzien. Ook kun je dit kussen “aankleden” met een badstof overtrek.

borstvoeding en werk

Borstvoeding en werk combineren? Geen probleem!

Het combineren van borstvoeding en werk kan een uitdaging lijken. Ook het bespreken van borstvoeding of kolven op de werkvloer blijkt soms een drempel. Toch merken moeders dat het in de praktijk best mee valt. Meestal ga je weer aan het werk wanneer je baby drie maanden oud is en de borstvoeding goed op gang is. De sleutel tot succes blijkt een goede voorbereiding!

je huid

Hoe werkt je huid?

Je huid is het grootste en het enig zichtbare orgaan. Het weegt gemiddeld 4 kg en is de belangrijkste bescherming tegen uitdroging, onderkoeling, beschadiging en ziektekiemen.

Prenatale screening: geen verplichting

Je verwacht een kindje. Als toekomstige ouder wil je graag weten of je kindje gezond is. In België krijg je standaard enkele prenatale screeningstesten aangeboden. Deze kunnen meer informatie geven over je ongeboren kind. Precies daarom gaan veel ouders in op het aanbod. 

Ook interessant om te lezen

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT