Kinderen zijn druk bezig met het ontdekken van de wereld en kennen hierbij geen gevaar. Een ongeluk zit dan natuurlijk ook in een klein hoekje. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je huis veiliger maken voor je kleintje. In dit artikel staan alle tips voor het babyproof maken van je huis op een rijtje.

Babyproof maken van de woonkamer

  • Heb je planten in je woonkamer staan? Let dan goed op dat deze niet giftig zijn. Kinderen stoppen namelijk alles in hun mond, dus ook een gevallen blaadje of bloemetje. Voorbeelden van niet-giftige planten zijn de Palm Areca en de Bananenplant Musa.
  • Beveilig alle stopcontacten die lager dan 150 cm van de vloer zitten. Dit geldt natuurlijk voor alle ruimtes in je huis. Ben je zelf niet zo handig, schakel dan een elektricien in. Zo ben je er zeker van dat je kind niet met zijn of haar vingers in een stopcontact terecht komt.
  • Zorg voor genoeg loopruimte en zorg dat er geen speelgoed en snoeren in de kamer rondslingeren. Hier kan je kind in vol enthousiasme makkelijk over struiken.

Babyproof maken van de kinderkamer

  • Gebruik in de kinderkamer altijd een babyfoon. Zo hoor je meteen als er iets gebeurt dat niet de bedoeling is. Kies een babyfoon die ook de temperatuur in de babykamer meet. Zo houd je makkelijk in de gaten of het niet te warm wordt. De ideale temperatuur voor een baby om te slapen is 16 tot 18 graden.
  • Zorg dat je alle spullen binnen handbereik hebt liggen. Een van de meest voorkomende ongelukken met baby’s is namelijk dat ze van de commode vallen. Zodra baby’s zelf kunnen omrollen moet je ze goed in de gaten houden. Houd je luiers, verzorgingsproducten en kleding daarom dichtbij.

Babyproof maken van keuken

  • Berg scherpe voorwerpen en schoonmaakmiddelen hoog op en gebruik kinderveilige sluitingen op al je keukenkastjes. Zo kan je kind hier niet per ongeluk aan zitten. Plaats verder alles zo ver mogelijk naar achteren op het aanrecht.
  • Plaats een beveiligingsrekje voor het fornuis, zodat je kind niet per ongeluk een hete pan aanraakt. Plaats ook de stelen en handvatten van je pannen buiten het bereik van je kind.

Babyproof maken van de tuin

  • Zorg ervoor dat je kindje de tuin niet zelf kan verlaten door een hek of haag om je tuin te zetten. Is je kindje groot genoeg om zelf het hek open te kunnen maken? Met behulp van alarmsystemen heb je meteen door als je kind de tuin probeert te verlaten.
  • Controleer je tuin op giftige of gevaarlijke planten, met bijvoorbeeld doorns. Verwijder deze planten of zorg ervoor dat ze buiten het bereik van je kinderen staan.
  • Heb je een vijver? Vijvers hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. Zet hier daarom een goede omheining omheen, of gooi de vijver dicht en maak er een zandbak van.

Maak je huis babyproof

Kinderen zijn druk bezig met het ontdekken van de wereld en kennen hierbij geen gevaar. Een ongeluk zit dan natuurlijk ook in een klein hoekje. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je huis veiliger maken voor je kleintje. In dit artikel staan alle tips voor het babyproof maken van je huis op een rijtje.

bevalling meemaken

De bevalling meemaken

Je hebt er veel over gehoord en gelezen en je denkt dat je er alles over weet. Maar hoeveel er ook over is geschreven en wat er ook wordt verteld, een bevalling meemaken is de meest echte ervaring. Het is typisch een eigen ervaring die bij iedereen anders is.

zwanger en depressief

Zwanger en depressief

Zwanger en depressief? Het lijkt een onmogelijke combinatie. Want wat als je medicijnen nodig hebt om je depressie het hoofd te bieden?

aankleedkussen

Aankleedkussen aankopen

Je bent van plan om een aankleedkussen aan te schaffen. Maar, waar dien je op te letten? Een aankleedkussen, wat is dat? Een aankleedkussen ondersteunt de baby en plaats je op de kast in de babykamer. Het wordt veelal gebruikt om de baby te wassen, kleren te verschonen of van een schone luier te voorzien. Ook kun je dit kussen “aankleden” met een badstof overtrek.

borstvoeding en werk

Borstvoeding en werk combineren? Geen probleem!

Het combineren van borstvoeding en werk kan een uitdaging lijken. Ook het bespreken van borstvoeding of kolven op de werkvloer blijkt soms een drempel. Toch merken moeders dat het in de praktijk best mee valt. Meestal ga je weer aan het werk wanneer je baby drie maanden oud is en de borstvoeding goed op gang is. De sleutel tot succes blijkt een goede voorbereiding!

je huid

Hoe werkt je huid?

Je huid is het grootste en het enig zichtbare orgaan. Het weegt gemiddeld 4 kg en is de belangrijkste bescherming tegen uitdroging, onderkoeling, beschadiging en ziektekiemen.

Prenatale screening: geen verplichting

Je verwacht een kindje. Als toekomstige ouder wil je graag weten of je kindje gezond is. In België krijg je standaard enkele prenatale screeningstesten aangeboden. Deze kunnen meer informatie geven over je ongeboren kind. Precies daarom gaan veel ouders in op het aanbod. 

FreestyleSwingmaxi

De onschatbare waarde van moedermelk

Borsten worden ook wel aangeduid als borstklieren en deze produceren de moedermelk. Moedermelk is een levende substantie die verandert naargelang de toenemende behoeften en de ontwikkeling van je baby. Het bevat stamcellen, antistoffen en de smaak ervan verandert naargelang wat mama eet!

geboortekaartjes

Vertederende geboortekaartjes in unieke stijl

Als (aanstaande) ouders zijn er zoveel zaken die je moet regelen voordat de kleine geboren is. Gelukkig hebben jullie hier 9 maanden de tijd voor, zodat jullie wel de tijd kunnen nemen voor bijvoorbeeld het inrichten van de babykamer en het kopen van snoezige kleertjes.

emob4kids babies

Op reis met je baby? Enkele handige tips!

Heb je plannen om binnenkort op reis te gaan met jouw baby? Dan kan je maar beter goed voorbereid zijn, zodat jullie ten volle van jullie vakantie kunnen genieten. Daarom zetten we hieronder enkele handige tips op een rijtje voor een ontspannen autovakantie. Wist je dat als je jouw kind van jongs af aan meeneemt op reis, deze later op een meer ontspannen manier zal reizen?

Ook interessant om te lezen

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT